Elforbrug: Test hvordan dit elforbrug ser ud i forhold til gennemsnittet.

Er du interesseret i at vide hvor stort dit elforbrug er? Så tag vores test og tjek om du bruger mere eller mindre strøm end en tilsvarende husstand som din.

Her på siden kan du få tjekket om dit elforbrug er højere eller lavere end det gennemsnitlige elforbrug for en tilsvarende husstand som din. Du skal blot fortælle os et par få informationer omkring dit forbrug og din husstand, så sammenligner vi dit elforbrug med gennemsnittet.
Test dit elforbrug her »

Tjek dit elforbrug
Test dit elforbrug »

Når du skærer ned på dit elforbrug venter der selvfølgelig en god økonomisk besparelse som gevinst, men du hjælper også med at skåne miljøet. For selvom at vi i Danmark har en høj andel af vedvarende energi i vores elproduktion, udledes der stadig CO2 når du trykker på stikkontakten.

Denne dobbelte besparelse er således interessant for os alle, men de flest griber først til handling når de opdager, at de faktisk har et højt elforbrug.

Derfor tilbyder vi, at du kan tjekke om dit elforbrug er højere end gennemsnittet.

Et gennemsnitligt elforbrug

Størrelsen på dit elforbrug hænger sammen med hvor mange personer du bor sammen med, hvilken boligform du har, hvor mange der bor på adressen, hvor energieffektive apparater du har, og ikke mindst hvor god du er til at spare på strømmen.

Af gode grunde kan vi ikke vide præcist hvordan dit forbrugsmønster ser ud, men efter at have kigget Energistyrelsens data igennem, er der nogle tal som giver et godt gennemsnitligt billede. Denne data sammenligner vi gerne med dit elforbrug så du kan blive klogere på om du bruger mere eller mindre end gennemsnittet.  Du skal blot fortælle os lidt informationer om dit forbrug. Test dit elforbrug her »

Vælg din boligform og se et typisk forbrugsmønster

Hvis du oplever at dit elforbrug er meget større end gennemsnittet kan det skyldes, at du opvarmer dit vand med el, at du har elgulvvarme, eller får opvarmet hele/dele af boligen med el.

Typisk forbrugsmønster

En analyse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at 30-40 pct. af privates elforbrug kan forklares ud fra oplysninger om beboerne og selve deres bolig. Eks. boligens størrelse, antal beboer, deres alder og især om der er teenagere i familien.

De resterende 60-70 pct. af husstandens elforbrug er et spørgsmål om adfærd og holdninger. Især om der bliver slukket på kontakten efter brug. Faktisk er det tilfældet i mange hjem, at op imod 15-20 % af det samlede elforbrug udelukkende går på standby. Dette kan man snildt spare væk, uden at gå (særlig meget) på kompromis.

Gennemsnitligt forbrugsmønster i et parcelhus:

0%
Underholdning
0%
Vask
0%
Køl og frys
0%
Belysning
0%
Madlavning
0%
Opvarmning
0%
Diverse

Obs: procentdelen for kategorien “Opvarmning” er ikke inklusiv el til opvarmning såsom elvarme, elvandvarmer og varmepumper. Det indeholder elforbrug til cirkulationspumper, drift af oliefyr, gaskedler mv.

Kilde: Sparenergi.dk

Gennemsnitligt forbrugsmønster i en lejlighed:

0%
Underholdning
0%
Køl og frys
0%
Madlavning
0%
Vask
0%
Belysning
0%
Diverse

Kilde: Sparenergi.dk

Test dit elforbrug her

Skån pengepungen ved at holde dit elforbrug nede

Der er mange forskellige måder hvorpå du kan skære ned på dit elforbrug. Som tidligere beskrevet er omkring 60-70 procent af privates elforbrug et spørgsmål om adfærd. Det helt klassiske eksempel er, at man glemmer at slukke på kontakten de steder hvor man ikke længere bruger strøm.

En gennemsnitlig elforbruger bruger omtrent 1.600 kWh om året. Hvis du bor sammen med flere andre er det realistisk at nedsætte det til 1.000 kWh. Altså en besparelse på 600 kWh pr. beboer. Hvis du bor alene skal du sigte efter 1.500 kWh.

Foruden en massiv CO2 besparelse bliver din pengepung også skånet ved at spare på strømmen. I 2016 kostede strøm ca. 2,3 kr/kWh – hvis du sparer 600 kWh er det over 1.200 kr. til dig hvert år + al den CO2 der skulle bruges til din strømproduktion.

Vær opmærksom på dit standby forbrug

Rigtig mange glemmer, at elektroniske enheder stadig bruger strøm, når de står på standby. Det betyder, at det ikke er nok blot at slukke for fjernsynet på fjernbetjeningen, eller at klappe sin laptop sammen, efter man har brugt den. Her bruger enheden stadig strøm, hvilket kan ses på elregning. Derfor er det vigtigt at slukke på selve stikkontakten, når du er færdig med at bruge enhederne.

For mange kræver dette en vaneændring, da det er de færreste der husker, at slukke helt for kontakten. Med et par huskesedler rundt omkring og en god indsats for at spare på strømmen, bliver dette hurtigt til en god vane.

Efter noget tid vil indsatsen blive belønnet som en “kool cash” belønning som kan ses på elregningen.

På den måde kan man spare sig selv for mange kedelige ekstra regninger om året, og få råd til ferier, shopping og andre fornøjelser.

Et lavere elforbrug skåner miljøet

Der er flere grunde til at spare på strømmen, udover at skåne din pengepung. Et stort elforbrug påvirker nemlig miljøet. Miljøet og klimaet tager skade af, at vi har et stort forbrug af el, vand og varme. Den store produktion af energi til hjemmet udleder en masse skadelige stoffer, som kan være belastende for miljøet.

Heldigvis er mange producenter begyndt at gå fra kul og gas-produktioner til miljøvenlige el-produktioner. Det betyder blandt andet, at der er mere energi der udvindes af vindmøller og via solceller.

Et højt elforbrug peger i retning af energispild

Det er de færreste som gider at bruge deres energi på at bruge mindre energi i hverdagen. En ærgelig tilgang, for et højt elforbrug er nemlig ikke blot tegn på unødvendigt energispild – det siger også noget om hvor meget tid vi bruger på internettet eller foran fjernsynet. Når man vælger at slukke for disse enheder, har vi mere tid til at være sammen med hinanden.

Test dit elforbrug nu »

Test dit elforbrug

Test dit elforbrug og se om du bruger mere end normalt.
Test dit elforbrug nu »
2017-04-18T12:41:25+00:00

163 Kommentarer

 1. Esben Larsen 22. januar 2015 af 15:41- Svar

  Hej.

  Vores elforbrug oplyser I til 1117 kWh. Vi er 2voksne. Det må være vores lejlighed i Glostrup.
  Det lave forbrug skyldes at vi 99% af vores tid er i sommerhuset.
  Mvh.
  Esben Larsen.

  • Casper Minding 22. januar 2015 af 15:51- Svar

   Hej Esben,

   Tak for dit indlæg!

   Det er helt rigtigt. Forbruget vi har oplyst til dig, i forbindelse med din forhandling, er udelukkende på adressen i Glostrup.

   Mht. jeres forbrug i sommerhuset på Sjællands Odde kan jeg se, at det er væsentligt højere. Hvilket giver god mening såfremt i primært er boende der:)

   Jeg har netop sendt dig en ny mail med en samlet forbrugsoversigt på de 2 adresser.

   Hav en rigtig god dag!

   Dbh. Casper

 2. vibeke mountain 19. januar 2016 af 17:29- Svar

  Hej Casper
  Har boet i lejlighed siden juli 2015, og har nu modtaget 2 el-regninger. Jeg er kun mig selv, og syntes selv jeg sparer på strømmen, men alligevel har jeg et forbrug på 849 kWh pr 3 måned, er det ikke rigtig meget ?
  Venlig hilsen
  Vibeke

  • Casper Minding 20. januar 2016 af 04:56- Svar

   Hej Vibeke,

   Mange tak for din besked.

   Jo, det lyder som ret meget. Umiddelbart burde du bruge omkring 1.500 kWh/år hvis du bor på 50 m2 og 1.800 kWh/år ved 80 km2.

   Hvis jeg var dig ville jeg kontakte dit netselskab og bede om en ny aflæsning. Det kan være at dit forventede årsforbrug stadig er med udgangspunkt i tidligere beboers.

   Du kan finde dit netselskab her:

   http://www.danskenergi.dk/FindElSelskab.aspx

   Håber at du kan bruge mit svar til noget. Ellers må du endelig skrive retur!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 3. Clara 9. februar 2016 af 10:25- Svar

  Hej Casper

  Jeg har netop fået den første regning fra Dong (jeg flyttede ind 1.1.15), som lyder på et el-forbrug på 8.125 kWh for et år. Jeg har faktisk aldrig haft så højt et forbrug og bor i en lille lejlighed (65 m2 – 2 værelses) med min datter. Jeg har klaget til Dong, men de mener, at det er meget normalt.
  Hvad mener du?

  • Casper Minding 9. februar 2016 af 12:16- Svar

   Hej Clara,

   Hmm, umiddelbart lyder det højt. Har du fået aflæst din elmåler efter din indflytning?

   Du er meget velkommen til at sende mig din adresse samt navn via mail. Så skal jeg prøve at slå dig op i energidatabasen og tage et kig.

   Send gerne til Kundeservice@skiftenergi.dk.

   På forhånd tak,
   Casper Minding

 4. Henrik D 9. februar 2016 af 12:54- Svar

  Hej

  Har lige aflæst min måler, som siger, at jeg blot har brugt 842 kWh på et år. Jeg bor en person i en toværelses på lidt over 50 m2.

  Det er næsten halvdelen af de 1500 kWh, som er angivet i gennemsnittet. Men det er måske ikke usædvanligt?

  Mvh
  Henrik

  • Casper Minding 9. februar 2016 af 13:44- Svar

   Hej Henrik,

   Tak for din besked. Det er altid svært at vurdere dit forbrug ift. gennemsnittet da det altid vil være individuelt.

   Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit forventede forbrug er korrekt, vil jeg anbefale dig at kontakte dit netselskab for en ny aflæsning. Måske er dit forventede årsforbrug retvisende, måske ikke, men en ny aflæsning vil kunne korrigere så det matcher dit faktiske så tæt som muligt.

   Håber at du kunne bruge mit svar. Ellers skriver du selvfølgelig bare retur!

   Rigtig god dag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 5. Jesper 19. februar 2016 af 09:31- Svar

  Hej vi har lige modtaget, vores el regning fra thy mors energi, efter det har sat nye måler op d 15/9-15, og siden da skulle vi i følge dem, ha brugt 6060 kwh, og fra d 1/1-16 til dags dato ha brugt 2200 kwh, det lyder jo helt vild og jeg ved der er en del på øen, der har fået lige så store om ikke større, men de påstår at deres måler er ok, hvad kan vi gøre når vi er så mange, der ikke kan få det til at passe.

  • Casper Minding 19. februar 2016 af 14:32- Svar

   Hej Jesper!

   Tak for din besked.

   Det er naturligvis svært for mig at gå ind I jeres situation, så jeg vil i stedet henvise til http://www.energianke.dk, såfremt at i ønsker at lave en sag ud af det.

   Dog vil min opfordring være, at I i første omgang kontakter netselskabet og fortæller dem om jeres synspunkt. De har ansvaret for jeres elmåler. Og selvfølgelig at den måler korrekt.

   Jeg håber at du kan bruge mit svar. Og at I finder en løsning.

   Rigtig god weekend herfra.
   Casper Minding

 6. Jesper Lynge-Madsen 22. februar 2016 af 17:19- Svar

  Hej

  Vi bor i et nybygget hus, 155m2.

  Der er genveks, fuld køleskab+fryseskab+vinkøleskab, gasfyr/gulvvarme(bruger også el), div el på standby(2 tv.

  Vores tomgangsstrøm er 5kWh om dagen, eller 1800+ kWh om året, eller kr. 3.800 om året, når huset kører i tomgang.

  Virker det ikke som meget?

  • Casper Minding 22. februar 2016 af 22:52- Svar

   Godaften Jesper,

   Ville ønske at jeg kunne give et retvisende bud, men uden at kende mere til jeres hus, bliver det alt for ukonkret et svar jeg kan tilbyde.

   Jeg vil i stedet anbefale dig at benytte en elmåler for at aflæse dine apparater og se hvor meget de forbruger. På den måde kan du får et fint overblik på dit standbyforbrug.

   Hvis du er heldig kan du låne en hos dit elselskab. Hvor i landet bor du og hvilket elselskab har du?

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 7. Susan 23. februar 2016 af 01:49- Svar

  lyder det ikke meget voldsomt, har lige modtaget en regning på 7.071,00 kr for ca. 3.300 kWt – dette for 3 mdr. Den forrige regning var på lidt over 4.000 kr. For 3 mdr.
  Er alene, vasker kun i vaskemaskine 1 x ugentligt, derefter brug af tørretumbler. Har el- varme og brændeovn.
  Huset er fra 1880,

  • Casper Minding 23. februar 2016 af 10:59- Svar

   Hej Susan,

   Mange tak for dit spørgsmål. Jo, umiddelbart lyder det som meget, at du har et forbrug på ca. 13.200 kWh/år, men afhængigt af hvor meget din elvarme bruger af kWh, kan det godt være synderen og muligt.

   Hvis jeg var dig vil jeg kontakte dit netselskab og bede dem om at lave en ny aflæsning. Så er du sikker på at dit forventede forbrug er så tæt på faktisk. Du finder dit netselskab på linket herunder:

   http://www.danskenergi.dk/FindElSelskab.aspx

   Skriv endelig retur hvis du har spørgsmål hertil!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 8. Peter Mikkelsen 1. april 2016 af 16:50- Svar

  Hej Casper.

  På min elmåler står der 042038, og selskabet siger det afviger. Er det tal højt for en lejlighed på 75 m2?

  • Casper Minding 1. april 2016 af 17:27- Svar

   Hej Peter,

   Mange for din besked.

   Det kan jeg desværre ikke sige da tallet blot er en aflæsning og ikke et forbrug.

   Du er velkommen til at sende din elregning ind på info@skiftenergi.dk. Så skal jeg tjekke op!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 9. Rikke 8. juni 2016 af 17:24- Svar

  Hej. Vi bor på landejendom har 200m2 bolig. Vi er 2 voksne 2 mindre børn. Vi er noget chokeret over vores elregning som lyder på lige over 1000kwh pr måned. Vi har staldbygninger og lade hvor der er tilsluttet lys og en ekstra fryser.
  Er det normalt forbruget ligger så højt når det er landejendom. I forhold til parcelhus.
  Vh Rikke

 10. Emil Egsgaard 23. juni 2016 af 21:04- Svar

  Når der f.eks. står “5800 kWh for 2 voksne og 2 børn i et hus, hvor lang tid er der så gået? 1 år? 1 måned? 3 måneder?

  Jeg skal bruge det til en projektopgave.

  • Casper Minding 13. oktober 2016 af 21:50- Svar

   Hej Emil,

   Så er der gået 1 år.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 11. Sabine 13. oktober 2016 af 09:24- Svar

  Hej Skiftenergi/Casper,

  Vi er 2 voksne som bor i en lejlighed på ca. 100 m2 og ingen specielle installationer. Jeg synes at vores elforbrug er højt. Vil i tjekke det og hvordan fungerer det?

  Mange tak!

  • Casper Minding 13. oktober 2016 af 21:44- Svar

   Godaften Fie,

   Tak for din besked!

   Jeg har netop sendt dig en mail som du skal godkende. Herefter kan jeg indhente dit forbrug og vende retur med en nærmere vurdering.

   Vi skrives:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 12. Josephine 17. oktober 2016 af 09:53- Svar

  Vi er to voksne, der bor i en lejlighed på 80m2. Vi er lige flyttet ind, og har derfor ingen ide omkring vores el-forbrug. Hvad er det optimale?

  • Casper Minding 17. oktober 2016 af 21:33- Svar

   Hej Josephine,

   Tak for din besked. Og tillykke med indflytningen:)

   Et godt pejlemærke for jer er 2.600 kWh om året, men det vil selvfølgelig altid være individuelt.

   Sørg for at få målt jeres elmåler et par gange her fra start og give aflæsningen videre til jeres elselskab så i bliver afregnet korrekt. Og ikke efter tidligere beboer:)

   Sig endelig til hvis jeg kan hjælpe med yderligere!

   Fortsat god aften herfra!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 13. René 20. oktober 2016 af 15:00- Svar

  Hej,

  Vi er 2 i husstanden og har et hus fra 2011 på 250 m2. Underetagen (60 m2) bruges kun sjældent da børnene er flyttet hjemmefra, så intet nævneværdigt lys-/strømforbrug dernede.

  Vi har gasfyr, varmeveksler til varmt vand, nyere hårde hvidevarer, LED pærer mange steder og mulighed for lysdæmpning hvor der er spots.

  På SE’s App tjekker jeg jævnligt elforbruget, som i øvrigt ligger meget stabilt. Dog undrer det mig at vi på deres benchmark skala ligger næst højest (højt forbrug).

  Vil være super, hvis du kan indikere hvad vores elforbrug bør ligge på.

  Mange tak for hjælpen.

  Mvh
  René

  • Casper Minding 21. oktober 2016 af 15:23- Svar

   Hej René,

   Tak for din besked. Jeg har netop sendt dig en mail.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

   • René 23. oktober 2016 af 13:12- Svar

    Hej Casper,

    Tak for din tilbagemelding.

    Kan se at jeg har modtaget en mail med et link, men som blot bringer tilbage hertil 🙂

    Mvh
    René

    • Casper Minding 23. oktober 2016 af 20:51- Svar

     Hej René

     Jeg har netop sendt den på ny:)

     God søndag!

     De bedste hilsner,
     Casper Minding
     Stifter, Skiftenergi.dk

 14. Bent Bang Haulrik 21. oktober 2016 af 17:18- Svar

  Hej – har lige set vort årsforbrug som er på ca. kr. 28.000 hvilket overraskede mig. Vor bolig er ca. 135 m2. Er isoleret på loftet med 400 mm og i bunden med ligeledes 400 mm. Hulmuren blev ændret sidste år fra små sten til papiruld. Så alt i alt godt isoleret. Vi har en varmepumpe anskaffet i 2008 og har gulvvarme overalt. Vi er det meste af tiden 2 voksne og har vor børn hjemme nogle gange om året. Vi har 2 pc’er – samt diverse ting koblet på. Bruger el-sparepærer de fleste steder. Hvad er normalen – selvom jeg ved at dette er svært at svare på.

  Hilsen Bent Bang Haulrik, Knebelbro
  Haulrik@outlook.com

  • Casper Minding 25. oktober 2016 af 12:15- Svar

   Hej Bent,

   Jeg har netop sendt dig en mail.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 15. willy hillebrand 25. oktober 2016 af 15:23- Svar

  Hej Seas
  Jeg har netop undladt at skifte til en anden leverandør. Forstår ikke jeres opkrævning for sommeren 2016 på godt 4.000 kr.
  Jeg har netop forsøgt at spare og fulgt mit forbrug på Mit Seas. Har i alt betalt 13.700 kr. indtil nu i 2016, hvilket ligger pænt over et normalt års forbrug.

  Mvh

  Willy H

  • Casper Minding 25. oktober 2016 af 15:58- Svar

   Hej Willy,

   Tak for din besked.

   Jeg forstår ikke helt din besked – måske du forveksler os med SEAS-NVE?

   Du er meget velkommen til at skrive retur.

   Rigtig god dag herfra,

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 16. Katja 28. oktober 2016 af 14:34- Svar

  Hej
  Jeg bor i en lejlighed på 65 kvm. Jeg har sidste år brugt 4800 kwh. Vi bor to voksne og en dreng på 5 hver anden uge. Vi har ikke vaskemaskine, tørretumbler, elvarme eller vandvarmer. Er det ikke meget højt?

  • Casper Minding 31. oktober 2016 af 21:16- Svar

   Hej Katja,

   Jo det gør – cirka dobbelt så højt ift. Energistyrelsens tal.

   Jeg har netop sendt dig en mail med et par tips.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 17. Josefin Hansen 1. november 2016 af 14:54- Svar

  Hej 😉
  Jeg bor 1 person i min lejlighed på 56kvm. Der er 2 værelser. Jeg har hverken fjernsyn eller vaskemaskine. Dog synes jeg mit elforbrug er meget højt. Kan du hjælpe? 🙂

  • Casper Minding 7. november 2016 af 07:43- Svar

   Hej Josefin,

   Mange tak for din besked.

   Jeg har netop sendt dig en mail:)

   Rigtig god dag,

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 18. Johnny 1. november 2016 af 18:19- Svar

  Hej. Mener at mit elforbrug er kæmpe højt. Hus fra 1986, 150 m2
  El-radiatorer er slukket.
  El-gulvvarme i Bad 5 m2.
  El-gulvvarme i Bryggers 8 m2.
  El-gulvvarme i gæstetoilet 3 m2.
  Brændeovn eneste varmekilde.
  El-varmvandsbeholder 60 liter årg. 2011
  Vaskemaskine, Kogeplader, microovn, ellers normale apparater i huset, PC, TV osv.

  Vores forbrug af el = 12000-14000 kWh pr år.

  Lyder det ikke af ret meget ?????????

  MVH
  Johnny

  • Casper Minding 7. november 2016 af 07:59- Svar

   Hej Johnny,

   Tak for din besked.

   Jeg har netop sendt dig en mail.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 19. Martin Lund Larsen 4. november 2016 af 21:41- Svar

  Bor i lejlighed i Fredensborg. Ca. 70 kvm. et lille badeværelse har el gulvvarme. ellers kun almindelige apparater – TV, computer, køleskab. Alt ved fjernsyn slukkes helt hver dag – så ingen standby strøm … kun router, køleskab, kører konstant.

  Har på fornemmelsen, at der er rod i el installationen og at jeg betaler el for flere og/eller udendørs lys etc.

  Har et elforbrug på næsten 4000 kwh om året – 1 person.

  • Casper Minding 7. november 2016 af 08:03- Svar

   Hej Martin,

   Tak for din besked. Det lyder højere end normalt.

   Jeg har netop sendt dig en mail – vi skrives:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 20. Kitt 4. november 2016 af 22:52- Svar

  Hej
  Vi bor 2 voksne og 2 børn på 192 m2- vi har el vandvarmer, tørretumbler, vaskemaskine, opvasker og oliefyr.
  Vi er på det sidste år kommet af med omkring 17.000,- ( det er første år vi bor i huset)
  Er det ikke meget??
  Mvh
  Kitt

 21. Michelle Attias 7. november 2016 af 20:22- Svar

  Jeg er ved at lave budget og vil gerne vide om, der kan spares på vores elforbrug. Vi er et par, der bor i en lejlighed på 108 kvm.
  Lejligheden er i to etager.

  • Casper Minding 3. december 2016 af 21:01- Svar

   Hej Michelle,

   Mange tak for din besked.

   Det kan jeg godt forstå – som tommelfingerregel kan du gå efter at den første person i en lejlighed koster 1.500 kWh/år og efterfølgende stiger forbruget med 1.000 kWh/år. Altså skulle jeres forbrug være omkring 2.500 kWh, men da i bor i en større lejlighed en gennemsnittet vil mit bud være, at jeres forbrug bør være omkring 3.000 kWh.

   Hvis du er interesseret i at spare på penge på jeres elregning kan du se vores artikel omkring hvordan man sparer penge på at være aktiv i blandt elselskaber. Se mere om det her: https://www.skiftenergi.dk/markedets-billigste-elpris/

   Sig endelig til hvis jeg kan hjælpe med andet.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 22. Kristian 7. november 2016 af 21:02- Svar

  Hejsa
  Vi bor 5 mennesker (2 voksne), i et 180 m2 parcelhus fra 72. Vores årsforbrug er estimeret til 13-14 000 kwh, er det normalt ?

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:56- Svar

   Hej Kristian,

   Tak for din besked.

   Ift. de tal som vi har liggende skulle jeres forbrug være omkring 5.000 – 6.000 kWh/år. Ergo er jeres forbrug i den høje ende af skalaen for et gennemsnitligt forbrug.

   Jeg tager gerne et kig på jeres forbrugsmønster – afhængigt af hvilken elmåler i har kan jeg se lidt flere oplysninger om jeres strømforbrug. Det har jeg netop sendt dig en mail omkring.

   Når jeres forbrug er så højt vil jeg også anbefale jer at være aktiv på elmarkedet – det kan især betale sig for jer. Se mere her: https://www.skiftenergi.dk/markedets-billigste-elpris/

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 23. Christina Andersen 8. november 2016 af 09:21- Svar

  Hej Skiftenergi

  Jeg vil gerne have tjekket mit elforbrug 🙂
  Min bolig er på 73 m2, og vi bor 2 personer.
  Jeg har ikke styr på, hvorvidt vi har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe.
  Har opvaskemaskine og vaskemaskine, begges bruges 1-2 gange ugentligt.
  Mit årlige elforbrug er i følge DONG på 3600 kWh pr. år.
  Flyttede ind i marts, så har ikke selv overblik over mit elforbrug endnu.

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:50- Svar

   Hej Christina,

   Tak for din besked.

   Ok – jeg går ud fra, at hvis du havde ekstra installationer som elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe, så vidste du besked. Ergo satser vi ikke på at det er tilfældet:)

   Umiddelbart burde jeres forbrug være omkring de 2.500 – 3.000 kWh/år. Så jeres er lidt over gennemsnittet.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 24. Andreas Hallan 8. november 2016 af 12:34- Svar

  Hej.
  Vi bor i nybygget lejlighed på 62 m2. Vi er 2 personer i husstanden. Opvarming sker ved fjernvarme.
  Vi har de første 3 måneder haft et forbrug på 966 kwh.

  Lyder ikke det meget?

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:39- Svar

   Hej Andreas,

   Tak for din besked.

   Jo, det lyder meget ift. gennemsnittet. I burde have et forbrug på omkring 2.500 kWh og med dit tal er jeres forventet årsforbrug på knap 4.000 kWh.

   Du siger de første 3 måneder – er det fordi at i netop er flyttet ind? Hvis det er tilfældet skal du være opmærksom på, at jeres acontoregning typisk fastsættes efter tidligere beboer og dennes forbrug. Derfor kan det være upræcist indtil at i får foretaget en aflæsning.

   Sig endelig til hvis jeg kan hjælpe med andet.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 25. Rene Hyldig 8. november 2016 af 17:25- Svar

  Hej Skiftenergi.dk
  Min kone og jeg bor i en 100 kvm lejlighed. Vi har hverken varmepumpe el-radiatorer eller lign.
  I 2014 var vores årlige elforbrug 1898 KWh
  I 2015 var vores årlige elforbrug 2920 kWh
  I 2016 er vores årlige elforbrug 4343 kWh.
  Vores elforbrug er således steget fra 5,2 kWh pr, dag over 8 kWh pr dag til nu 11,9 kWh pr dag.
  Vi har ikke ændret i vores forbrugsvaner siden 2014. Forbruget er steget med 50% siden april 2016.
  Selv med Sonos, et stort TV, to bærbare pc’ere, vaske- opvaskemaskine, køleskab og ovn, forekommer forbruget meget voldsomt, og værst af alt, støt stigende.
  Vi har simpelthen en mistanke om at vi betaler for andre beboere i opgangen.
  Hvad kan vi gøre for at få opklaret hvad det store forbrug skyldes?

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:35- Svar

   Hej Rene,

   Mange tak for din besked.

   En hurtig løsning vil være at aflæse elmåleren, slukke alt forbrug og lade det være slukket over en dags tid – evt. mens i er på arbejde. Så kan i se om jeres måler har rykket sig.

   Jeg tager gerne et kig på jeres forbrugsmønster – afhængigt af hvilken elmåler I har, kan jeg se hvornår på døgnet der bruges hvor meget strøm. Det kan give en større indsigt.

   Det har jeg netop sendt dig en mail omkring.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 26. Annette Nybjerg 9. november 2016 af 09:13- Svar

  Hej Casper,

  Vi bor to voksne i en 105 kvm lejlighed og vores elforbrug bliver ved med at stige. Vi flyttede ind i juni 2014 og det første ½ år lå vores daglige forbrug på 5 kWh/dag.
  I 2015 er vores dagliglige forbrug steget til 8 kWh/dag.
  Og nu i 2016 er vores daglige forbrug steget til 12 kWh.
  Vi kan ikke selv forklare det stigende forbrug da vi hele tiden har haft gulvvarme i badeværelset, køleskab med fryser, komfur, ovn, emhætte, vaskemaskine, tv pc’ere m.m. I gennemsnit det samme antal apparater m.m. i de år vi har boet i lejligheden.
  Hvordan finder vi frem til årsagen til det vedvarende stigende elforbrug?
  Mvh
  Annette

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:29- Svar

   Hej Annette,

   Mange tak for din besked.

   Det er svært for mig at sige, men det jeg kan gøre er at tage et kig på jeres forbrugsmønster. Afhængig af hvilken elmåler I har, kan jeg se hvornår på døgnet der bruges hvor meget strøm. Måske det kan give jer en indsigt i hvilke apperrater der er synderen:)

   Jeg har netop sendt dig en mail vedr. dette.

   Vi skrives – hej så længe:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 27. Anders 12. november 2016 af 15:08- Svar

  Lejlighed i indre København 186 kvm.
  Kollektiv med 7 personer.
  Årligt forbrug 5200 kWh.
  Fjernvarme.

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:25- Svar

   Hej Anders,

   Mange tak for din besked.

   Jeres forbrug lyder super fornuftigt. Et bud vil være, at jeres forbrug burde være omkring 9.000 kWh/år hvis man tager udgangspunkt i de gennemsnitlige tal.

   Så – keep up the good work:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 28. Julie Hjorth 12. november 2016 af 18:19- Svar

  Jeg er flyttet i lejlighed d. 1 august 2016. Jeg bor med mine to små børn hvor jeg er på barsel med den mindste så er meget hjemme. Lejligheden er 84 m2. Jeg har i dag aflæst el som er på 554 kWh og ved aflæsning ved indflytning d. 1 august var den 291 kWh.
  Hvordan er mit forbrug ift gennemsnittet?

  • Casper Minding 3. december 2016 af 20:19- Svar

   Hej Julie,

   Mange tak for din besked.

   Det er svært at sige hvordan dit forbrug ser ud når du først er flyttet ind i august. Men ud fra din foreløbige måling på 263 kWh på 104 dage lyder dit forbrug meget lavt. Det giver et forbrug på ca. 2,5 kWh i døgnet og altså 923 kWh pr. år.

   Du alene i lejligheden burde give et forbrug på 1.500 kWh ift. et gns. forbrug – så dit forbrug ser virkelig fornuftigt ud:)

   Du er meget velkommen til at vende retur senere. Så kan vi tjekke op om du holder den gode sti.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 29. Marianne 19. november 2016 af 12:06- Svar

  Bor i Villa på 229 kvm – 3 personer. Har fjernvarme. Hus renoveret 2011.
  Forbrug 3360 Kwh om året. Vi benytter tørretumbler flere gang om ugen.

  • Casper Minding 3. december 2016 af 19:17- Svar

   Hej Marianne,

   Tak for din besked.

   Ift. de tal vi har liggende fra Energistyrelsen lyder jeres forbrug rigtig fornuftigt. Et forsigtigt bud vil være, at jeres forbrug skulle være omkring 5.700 kWh – gennemsnitligt set. Så hvis I er helt nede på 3360 kWh om året er det virkelig flot:)

   Skriv endelig retur hvis jeg kan hjælpe med andet.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 30. Jakob Buchwald 23. november 2016 af 16:12- Svar

  Hej,

  bor i 250 kvm, hvor de 100 af dem er værelser som stort set kun bruges om natten.
  2 voksne og 1 barn (7 år)
  Vi har ingen elvarme – huset opvarmes af pillefyr.
  Vi er lige flyttet ind, og har netop modtaget regning for de først 15 dage i huset, hvor de siger at vores forbrug er 561 kwh – hvilket giver 37,4 kw/h i døgnet!! Jeg synes det lyder af rigtig meget!
  Vi sørger for at slukke lys osv når vi forlader rum (elsparepærer over alt)

  Lad mig gerne vide hvad du synes!

  Pft.

  Mvh.
  Jakob

  • Casper Minding 3. december 2016 af 19:04- Svar

   Hej Jakob,

   Mange tak for din besked.

   Jeres forbrug vil i første omgang blive opgjort ud fra tidligere ejers forbrug. Derfor vil jeg anbefale jer at få foretaget en aflæsning et par måneder efter indflytning. På den måde kan I hurtigt få tilpasset jeres acontoregninger med et forbrug der er tæt på faktisk.

   Du er velkommen til at vende retur på et senere tidspunkt når I har fået lavet et par aflæsninger. Så kigger jeg gerne på jeres forbrug:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 31. Britta Rasthøj 28. november 2016 af 13:46- Svar

  Hej Casper.
  Mit årlige elforbrug er 3300 kwh. Jeg bor i rækkehus på 80 m2 og bor alene. Er det et rimeligt niveau i forbrug? Jeg bruger ikke elvarme eller gulvvarme, har ikke vaskemaskine og tørretumbler. Laver ikke varmt mad hver dag og synes ikke jeg har tøndt lys i rum jeg ikke benytter. Har et 9 år gammelt kæle-frydeskab. Ingen udendørsbelysning af betydning. Ser 5 timers fjernsyn dagligt.
  Mvh
  Britta

  • Casper Minding 3. december 2016 af 18:56- Svar

   Hej Britta,

   Tak for din besked. Det lyder noget højt.

   Jeg har netop sendt dig en besked omkring indhentning af dine forbrugsoplysninger. Hvis du godkender den kan jeg se flere oplysninger omkring dit forbrug.

   Hej så længe:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 32. Emma Svane 30. november 2016 af 11:09- Svar

  Hej Casper,
  Vi er to i husstanden og bor i et parcelhus på 157 m2.
  Jeg har netop aflæst vores elmåler og ser at vores forbrug det sidste år er 3258 kwh.
  Vi prøver at spare, men jeg er bange for at vores forbrug stadig er for højt. Hvad er gennemsnittet for vores kunde-kategori?
  Venlig hilsen Emma

  • Casper Minding 3. december 2016 af 18:47- Svar

   Hej Emma,

   Mange tak for din besked.

   Ift. de tal vi har liggende og de informationer du giver mig burde I have et årligt forbrug på omkring 4.200 kWh. Det lader derfor til, at jeres forbrug ser rigtig fornuftigt ud – jeres besparelse bærer frugt!

   Håber at du kan bruge informationen – keep up the good work:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 33. Kristian Ramstad 30. november 2016 af 16:10- Svar

  Hej
  Kunne det være muligt for dig at tjekke mit el forbrug, da jeg synes det lyder af meget 🙂

  Min lejlighed er 62 m2, og jeg bor alene.
  Jeg har ingen elvarme udover gulvvarme på badeværelset.

  Der opgøres at jeg bruger ca. 1000 KWH pr. kvartal til ca. 2.300 kr.
  Det lyder af meget!

  Mvh Kristian

  • Casper Minding 3. december 2016 af 09:46- Svar

   Hej Kristian,

   Tak for din besked. Umiddelbart burde dit forbrug være omkring 1.500 – 2.000 kWh/år. Det lyder derfor lidt højt.

   Jeg har netop sendt dig en mail vedr. adgang til dine forbrugsoplysninger. Godkend den, så kigger jeg gerne nærmere:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 34. Iver Engberg 3. december 2016 af 09:14- Svar

  Hej. Vi bor nøddehegnet 25 8220 Brabrand. Vi er 2 voksne og 3 børn. Vores el leverandør er vindstød.

  • Casper Minding 3. december 2016 af 18:12- Svar

   Hej Iver,

   Tak for din besked. Jeg har brug for et par supplerende informationer:

   Antal m2 din bolig er.
   Om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe.

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 35. Laura 4. december 2016 af 16:20- Svar

  Hej.

  Et spørgsmål.

  Vi bor i et nedlagt landbrug, dog i god stand. Vi er mig og min søn på 10år (computernørd)
  Vi har 190 kvm og har et forbrug der i snit hedder 340kWh om måneden.

  Vi har gulv varme i entre og badeværelse. To varmvandsbeholdere og huset varmes op med brændefyr.

  • Casper Minding 4. december 2016 af 17:00- Svar

   Hej Laura,

   Mange tak for din besked.

   Det lyder som et ret fornuftigt elforbrug dig og din søn har:)

   Ift. de tal vi har liggende vil et forsigtigt bud være, at jeres forbrug skulle være i omegn af 4000 – 4500 kWh/år. Og med dit tal er jeres forbrug omkring 4100 kWh/år.

   God søndag!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 36. Tom Jørgensen 4. december 2016 af 19:43- Svar

  Hej
  Vi bor i et nyere parcelhus (træhus) på 191 kvm. Vi er tre voksne. Vi har et genveks anlæg med varmepumpe og der opvarmes med fastbrænsel. Vi har et forbrug der ligger på ca. 3000 kwh om måneden. Jeg synes det lyder af voldsomt meget ??
  Bor i 4690 Haslev.
  mvh T

  • Casper Minding 5. december 2016 af 10:01- Svar

   Hej Tom,

   Tak for din besked.

   Jo det lyder voldsomt. Jeg tager gerne et kig på jeres forbrugsmønster – måske der kan hentes lidt mere viden derfra.

   Sender dig en mail om et kort øjeblik:)

   Vi skrives!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 37. Tom Jørgensen 4. december 2016 af 19:44- Svar

  Sorry ca. 1000 kwh om måneden ikke 3000 !
  Mvh
  T

 38. Jamal 5. december 2016 af 20:58- Svar

  Hej,jeg kunne godt tønke mig lidt feed back på vores el forbrug.

  •Dit postnr.:2880
  •Antal m2 din bolig er.:170
  •Hvor mange personer der er i husstanden.: 2 voksne + 2 børn (4,7år)
  •Om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe. Gafyr.
  •Hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh. 5200 kWH

  • Casper Minding 6. december 2016 af 13:02- Svar

   Hej Jamal,

   Tak for din besked.

   Ift. vores tal er dit forbrug meget tæt på gennemsnittet – faktisk lidt under. De siger at du burde forbruge ca 5.500 kWh så det ser jo mere end fornuftigt ud:)

   Rigtig god dag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 39. Bitten 6. december 2016 af 17:51- Svar

  •Dit postnr.:8700
  •Antal m2 din bolig er.:84
  •Hvor mange personer der er i husstanden.: 1 voksen
  •Om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe. Gas
  •Hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. 3.877,-

  • Casper Minding 7. december 2016 af 07:37- Svar

   Hej Bitten,

   Mange tak for din besked.

   Ifølge det gennemsnitlige forbrug burde dit være lige omkring de 1.800 kWh/år. Med en elpris på 2,5 kr/kWh giver det en elregning på 4.500 kr/år. Det er selvfølgelig cirka tal, men dit forbrug ser klart fornuftigt ud og du er ikke over gennemsnittet. Good work:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 40. Anja Hemmer 9. december 2016 af 07:03- Svar

  Hej. Hvordan ser dette forbrug ud. Vi har et køleskab der er ca. 10 år gammel og 2 gamle frysere og en gammel tørretumbler. Påvirker det forbruget meget?

  •Dit postnr. 8400
  •Antal m2 din bolig er. 155 km2 plus kælder på 40 m2
  •Hvor mange personer der er i husstanden. 4 personer
  •Om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe. vi har fjernvarme
  •Hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh. 5400 kwh

  • Casper Minding 9. december 2016 af 07:53- Svar

   Hej Anja,

   Et køleskab, fryser og tørretumbler der er så gamle vil bestemt have en påvirkning. Eksempelvis vil et køleskab med energimærke A koste 290 kr. om året i strøm, mens det med A+++ koster 145 kr. Set over en længere periode kan du altså hive en fin besparelse hjem på strømforbruget på både køleskab, fryser og tørretumbler.

   Ift. din bolig og jeres elforbrug lyder det dog rigtig fornuftigt. Et gennemsnitligt elforbrug for jeres husstand ift. husets størrelse og antal beboer vil være omkring 5.800 kWh/år.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 41. Camilla 16. december 2016 af 18:57- Svar

  Hej – vi har overtaget et hus på 114 kvm fra 2012 her den 1. november. Huset er A++ og har jordvarme og genvex-anlæg. Alt vi har tilsluttet er A+ eller herover. Vi har lige fået den første opkrævning; vi skulle have brugt 1.000 kWh på 2 måneder. Vi er to personer og bor på Horsens egnen. Lyder det almindeligt?

  • Casper Minding 19. december 2016 af 12:33- Svar

   Hej Camilla,

   Mange tak for din besked.

   Jeg tager gerne et kig på jeres forbrug for at se om jeres faktiske forbrug stemmer overens med jeres forventede (500 kWh/mdr.).

   Du modtager en mail indenfor få minutter:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 42. Trine Skov Henriksen 19. december 2016 af 12:32- Svar

  8000
  35 kvm
  1 person
  Fjernvarme
  Ca. 3000 kr/pa

  Og evt. forslag til at spare el, modtages med kyshånd!

  • Casper Minding 20. december 2016 af 12:07- Svar

   Hej Trine,

   Mange tak for din besked.

   Sammenligner man dit forbrug med et gennemsnitligt forbrug for en lignende husstand er dit forbrug “spot on” ift. normalen.

   En tommelfinger regel siger, at den første beboer i en lejlighed bruger 1.500 kWh/år- og med din regning på ca. 3000 kr/år er du tæt på gennemsnittet.

   Jeg har sendt dig en mail med tilbud om at blive skrever op til vores nyhedsbrev – inden længe åbner vi nemlig op med en ny energiportal hvor du blandt andet kan købe strøm direkte fra andre elforbrugere med overproduktion, udenom elselskaberne. Her vil vi have et stort fokus på at hjælpe vores kunder med energibesparelser og det tænker jeg kan have din interesse. Så tryk tilmeld på nyhedsbrevet og få besked når vi går i luften.

   Skriv endelig retur hvis du har flere spørgsmål.

   God dag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 43. Berit wenzel 25. december 2016 af 15:36- Svar

  Lejlighed 66 m2 med 15 m2 hems. 2 voksne ingen vaskemaskine men opvaskemaskine. Ser meget tv. 2 tv kører ofte. Bruger nettet meget og oplader derfor tit. Fjernvarme.

  En lejlighed vi er skrevet op til. Er en lejlighed som rækkehus og ud til hoveddøren lukket af med drivhusvinduer. Bofællesskab.

  • Casper Minding 3. januar 2017 af 08:23- Svar

   Hej Berit,

   Tak for din besked.

   Jeg har brug for lidt flere informationer og har derfor sendt dig en mail.

   Vi skrives ved:)

   Rigtig godt nytår.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 44. Mark 27. december 2016 af 12:56- Svar

  Postnr :5672
  160 m2 .
  5 personer ( 2 voksen, 3 børn, en er baby)
  EL gulvvarme i et badeværelse som er brugt ikke så meget.
  4281,17 kwh 2015 og 4453,14kwh i 2016.

  • Casper Minding 3. januar 2017 af 08:17- Svar

   Hej Mark,

   Tak for din besked.

   Sammenligner jeg dit antal m2 samt antal personer med de tal vi har liggende bør jeres forbrug være et sted mellem 5.300 og 5.800 kWh/år.

   Du skriver at jeres elforbrug er under 5.000 kWh og det betyder at jeres elforbrug er pænt under gennemsnittet.

   Noget gør i rigtigt. Fortsæt endelig med det:)

   Rigtig godt nytår.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 45. Glen Poulsen 27. december 2016 af 17:08- Svar

  Ønsker bud på om dette er for meget ??

  Postnummer: 6830
  M2: 150 + 400m2 udhus
  Antal personer: 2 Voksne + 1 barn (2år)
  Opvarmning: Træpillefyr (ingen elvarme eller varmepumpe)
  El forbrug: ca. 5.000 KWh

  • Casper Minding 3. januar 2017 af 08:13- Svar

   Hej Glen,

   Tak for din besked.

   Når jeg ser på et gennemsnitligt elforbrug for jeres antal m2 samt beboer bør i bruge omkring 5.000 kWh/år – jeres er altså lige efter tabellen. Med andre ord bruger i det samme som en gennemsnitligt tilsvarende husstand.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 46. Jesper 27. december 2016 af 17:33- Svar

  Hej Casper, vores nuværende el forbrug – ex. Q3 og Q4 2016 er på følgende (inkl. moms):
  Q3 2.437,06.
  Q4 2.439,43.
  Snit pr. måned 812,66.
  Vores månedlige afregning er baseret på 344 kWh.
  Vi bor to voksne i hus med to etager, hver med grundareal 114 m2 – kælder er fuld beboet.
  Tak for kommentar – GODT NYTÅR!
  Mvh Jesper

  • Casper Minding 3. januar 2017 af 08:04- Svar

   Hej Jesper,

   Tak for din besked.

   Jeg har et par spørgsmål til jeres forbrugssituation og har derfor sendt dig en mail:)

   Godt nytår!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 47. peter 31. december 2016 af 00:23- Svar

  Hej Casper

  4690

  119kvm

  Vi er 2 personer som har en lejlighed på 1sal i et hus hvor der er fjernvarme.

  1stk plasma fjernsyn
  1 pc
  1 køleskab gammelt.
  1 el vandvarmer ny
  1 vaskemaskine a+++ klasse

  juni,juli,august 2016.=896kWh =2.211,74kr.
  sept,okt,nov 2016.=1.207kWh =2.938,38kr.

  Skal siges at da vi flyttede ind i lejligheden var der delt måler på huset og jeg

  brugte for ca 600kr mdr. I foråret fik vi så separate målere til hver lejlighed, og

  som du kan se er den sidste regning på ca 1000kr mdr? lyder det ikke en kende højt?

  • Casper Minding 3. januar 2017 af 07:58- Svar

   Hej Peter,

   Tak for din besked.

   Jeres elforbrug burde være omkring 2.500 – 3.000 kWh/år hvis man tager udgangspunkt i et gennemsnitligt elforbrug, at i er to og det antal kvadratmeter i bor på.

   Jeres elvandvarmer kan dog godt trække yderligere 1.5000 kWh/år når i er to. Og så begynder det at matche dine regninger ret godt, nemlig 1.000 kWh pr. kvartal eller 4.000 kWh/år.

   Jeg vil mene at med de sidste 2 regninger i har modtaget lyder det meget fornuftigt.

   Rigtig godt nytår:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 48. Amalie 4. januar 2017 af 11:12- Svar

  Hej

  Vi er 2 personer i en 2-værelses lejlighed på 56 kvm på Vesterbro.

  Har både opvaskemaskine og vaskemaskine i lejligheden. Varme betales af andelsforening. Sker ved radiator.

  Vores forbrug fra 01-04-2016 til 31-12-2016 er på 1.284 kWh.

  Fjernsyn er det eneste der står på standby hele tiden.

  Lyder det af meget?

  Mvh
  Amalie

  • Casper Minding 5. januar 2017 af 07:01- Svar

   Hej Amalie,

   Tak for din besked.

   Hvis vi tager udgangspunkt i jeres elforbrug i 2, 3 og 4 kvartal 2016 giver det et gns. på 143 kWh/måned = 1.712 kWh/år. Vores tal siger, at et gns. elforbrug tilsvarende jeres husstand er på 2.050 kWh/år. I er altså godt under og det lyder derfor ikke af meget – tværtimod:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 49. lene dahl jacobsen 4. januar 2017 af 15:37- Svar

  Hej.

  Vi er 2 voksene og 4 børn (11, 7, 4 og 1 år) Boligen er 260 kvm. I år har vi brugt 7333 kWh/år
  Fyrer ikke med el

  • Casper Minding 5. januar 2017 af 06:54- Svar

   Hej Lene,

   Tak for din besked.

   Jeg har netop sat dine oplysninger overfor vores tal og i bruger mere end gennemsnittet.

   En gennemsnitlig husstand tilsvarende jeres har et elforbrug på knap 6.000 kWh/år, så jeg vil selvfølgelig anbefale dig at se på hvor i kan spare.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter af Skiftenergi.dk

 50. Wolfie 5. januar 2017 af 17:14- Svar

  Så får du her min oplysning, der må tilføjes at jeg er meget ude i køkkenet og jeg bruger en quikgrill temmelig meget nogle gang. Men jeg er meget opmærksomme på mit forbrug, selvfølgelig p.g.a. miljøet men også fordi der er pålagt så mange pointløse afgifter, hvis eneste formål er at tjene penge, på min forbrug.

  Mit postnr: 3720
  Antal m2 din bolig er: 91
  Hvor mange personer der er i husstanden: 1
  Om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe: elvandvarmer på 100l en tændt elradiator på 14 grader
  Hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh: 2000kWh

  • Casper Minding 6. januar 2017 af 06:26- Svar

   Hej Wolfie,

   Tak for din besked.

   Der findes en tommelfingerregel som siger, at når du bor alene skal dit forbrug være på ca. 1.500 kWh. Men da du bor i en større lejlighed end gennemsnittet vil dit elforbrug være højere.

   Faktisk siger vores tal, at med dit antal kvadratmeter skal du ramme ca. 2.000 kWh/år. Hertil skal tilføjes, at du både har en elvandvarmer samt elradiator. Det er svært at sige hvor meget strøm din elradiator bruger da det afhænger af forbrug og isolation, men alene elvandvarmeren bruger i gns. 850 kWh/år. Samlet set vil jeg mene, at du burde ligge over 3.000 kWh/år.

   Du kan altså godt være stolt af dit lave elforbrug – din opmærksomhed hjælper:)

   Skriv endelig ind hvis du har spørgsmål hertil.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 51. Steffan 5. januar 2017 af 20:57- Svar

  Post nr 8920
  Årligt forbrug ca 8000 KWh
  Vi har jordvarme i huset som er 170m2
  2 vokse og 2 børn >3år
  Får strøm fra Vindstød

  • Casper Minding 6. januar 2017 af 06:53- Svar

   Hej Stefan,

   Tak for din besked.

   Ser man bort fra jordvarme vil et gns. elforbrug for jeres husstand være på ca. 4.600 kWh om året.

   Hvor meget strøm jeres jordvarme anlæg bruger kommer an på forskellige ting, herunder alder – jo ældre det er, des mindre effektivt er det.

   Jeg har været inde og kigge på anlæg for jeres boligstørrelse, og hvis jeres anlæg er 10 år gammelt bør det have et elforbrug på lidt over 4.000 kWh. Og så ser jeres elforbrug jo ret fornuftigt ud – især hvis det er ældre end 10 år:)

   Til sidst vil jeg tilføje, at når du bruger el til boligopvarmning kan du få reduceret jeres eludgift på forbruget over 4.000 kWh. (men det ved du sikkert:)

   Rigtig god fredag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 52. Frederik Lippert 9. januar 2017 af 16:08- Svar

  2680 – solrød
  110 kvadratmeter
  3
  vi er tvunget til elvarme
  vi har fået en elregning for 6.000 kr for oktober alene, hvor 5000kr af dem er afgift og transport, vi forstår simpelthen ikke hvordan den kan ende så højt, og elselskabet er ikke glade for at give os informationer.

  • Casper Minding 10. januar 2017 af 09:21- Svar

   Hej Frederik,

   Tak for din besked.

   Jeres elforbrug er bestemt højere end gennemsnittet.

   Et typisk elopvarmet hus bruger 15.000 kWh/år på varme. Hertil skal tilføjes det elforbrug jeres husstand bruger generelt. I jeres tilfælde omkring 4.500 kWh/år. Altså vil et elforbrug på omkring 20.000 kWh/år være ok ift. gennemsnittet, men ud fra det tal du kommer med, er jeres elforbrug omkring 30.000 kWh/år (6.000 kr. * 12 måneder / 2,4 øre/kWh).

   Jeg kan se at i har DONG Energy som netselskab og derfor vil jeg anbefale dig at kontakte deres energirådgivere. Det kan du gøre på dette link: https://www.dongenergy.dk/privat/få-en-lavere-energiregning/spørg-energirådgiverne/book-et-telefonmøde

   PS. Hvis i har elvarme som primær opvarmningskilde kan i få sænket elafgiften på alt hvad i bruger over 4.000 kWh/år. Se mere om det her: http://www.skiftenergi.dk/faa-reduktion-din-elafgift/

   Jeg håber at du kan bruge mit svar. Husk endelig at skrive retur hvis du har spørgsmål hertil.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 53. Kasper Bager 15. januar 2017 af 21:25- Svar

  Hej.

  Nu har jeg boet til leje i stuen i et hus på 114 km2, og studser stadig rigtig meget over mit elforbrug, som for 2015 lød på 3666,81kWh og for 2016: 3063kWh. Da jeg flyttede ind havde jeg umiddelbart kontakt med SydEnergi, men de var ikke til at hugge eller stikke i. Grunden til jeg undrer mig meget er fordi især når man snakker med kollegaer som har kone og børn så bruger de omkring halvdelen i el, jeg er immervæk kun 1 person…Jeg har følgende elektroniske enheder: plasma tv som slukkes på kontakt efter brug, fibermodem, router, opvasker, vaskemaskine(A+ i 2015), kondenstørretumbler(A+ i 2015), køle/fryseskab, stationær pc, og så en ældre skabsfryser(som dog ikke gav noget nævneværdigt udsving i forbrug). Det jeg mistænker er at der er gået noget galt ved indflytning(ifht målernumre), det er sådan at udlejer bor ovenpå og begge vores målere er placeret samme sted…Nogen gode råd ?

  6340 – Kruså

  • Casper Minding 17. januar 2017 af 14:31- Svar

   Hej Kasper,

   Tak for din besked.

   Så længe at dig og udlejer har hver jeres elmåler bør jeres fordeling mellem jeres elforbrug være i orden.

   Ift. dit elforbrug kan jeg fortælle, at i din situation burde du have et elforbrug omkring 2.800 kWh/år. I 2015 var dit elforbrug altså et godt stykke væk fra en anden gennemsnitlig bolig og i 2016 nærmede du dig et gennemsnitligt elforbrug. Dog stadig et par hundrede kWh ved siden af, men det kan sagtens være dine elapparater der giver den forskel.

   Min anbefaling til dig er, at holde øje med dit elforbrug og sikre at det ikke stiger. Hvis det skulle stige, og såfremt at du i den tid IKKE har købt nogle nye installationer, kan du kontakte dit elselskab og få hjælp fra dem.

   Jeg håber at du kan bruge mit svar til noget. Ellers er du meget velkommen til at skrive retur.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 54. Jette Kristoffersen 18. januar 2017 af 16:20- Svar

  Mit hus er på 41 m2 – jeg bor alene. Varmekilde er en luft til luft varmepumpe og det varme vand opvarmes via en el-vand-varmer. Mit årlige forbrug er på 1825 kw -hvordan ser det ud?

  • Casper Minding 19. januar 2017 af 11:29- Svar

   Hej Jette,

   Tak for din besked.

   Som enkeltperson i en bolig af din størrelse bør dit elforbrug være omkring 1.500 kWh/år.

   Det er svært at komme med et skarpt bud på hvad din varmepumpe har af forbrug, det kommer an på hvornår din bolig er opført.

   Et gennemsnitligt elforbrug for en elvandvarmer er omkring 850 kWh/år pr. person.

   Dit forbrug er uden tvivl lavere en gennemsnittet – spørgsmålet er blot hvor meget.

   Jeg håber at du kan bruge mit svar. Skriv endelig retur hvis du har flere hertil.

   Rigtig god torsdag!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 55. Karsten Gynthersen 20. januar 2017 af 15:11- Svar

  Vi bor 2 voksne i et lejet hus på ca100 kvm
  Vi bor i 5450 Otterup
  Vores elselskab mener at vores elforbrug er ca. 711 KW pr måned
  Vi fyrer med brænde i et gamelt fyr som kører paralelt med olifyret
  Men oliefyret bliver ikke brugt.
  Vi giver i øjeblikket ca. 1750 kr pr måned
  Jeg mener at det er for meget men kender ikke så meget til
  det. Vores forbrug bliver aflæst automatisk
  Mvh karsten Gynthersen k_gynthersen@hotmail.com

  • Casper Minding 26. januar 2017 af 11:59- Svar

   Hej Karsten,

   Tak for din besked.

   Umiddelbart lyder jeres elforbrug alt for højt ift. størrelsen på jeres bolig og det antal i er på adressen. Et gennemsnitligt elforbrug for jeres type vil være omkring 3.450 kWh/år, men jeg kan forstå at jeres er omkring 8.500 kWh/år.

   Det er selvfølgelig altid med forbehold at man skal matche sit elforbrug op med et gennemsnit, men da jeres er over dobbelt så højt vil jeg bestemt få det undersøgt nærmere.

   Nu ved jeg ikke hvilket energiselskab i har, men flere tilbyder decideret energirådgivning hvor man kan få en energivejleder ud og få et energitjek. Det vil være mit bedste bud til jer.

   Skriv endelig retur hvis du har det mindste spørgsmål hertil.

   Rigtig god dag!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 56. Linda Thomassen 24. januar 2017 af 16:25- Svar

  vi bor i et 85m2 hus og er 2 voksne og en dreng på 16 år huset er opvarmet med fjernvarme

  • Casper Minding 26. januar 2017 af 11:46- Svar

   Hej Linda,

   Tak for din besked.

   Jeres elforbrug skulle være lige omkring 3.000 kWh/år hvis man kigger på en tilsvarende gennemsnitlig bolig. Hvordan lyder det ift. jeres faktiske elforbrug?

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 57. Pernille Engqvist 25. januar 2017 af 14:51- Svar

  Hej
  Jeg flyttede ind i en total nyistandsat lejlighed d. 26 okt. 2016 nu har jeg fået min første el regning som lyder på 813 kw timer for 2 måneder ???? det er så vildt at jeg overvejer at flytte. jeg bor alene så det er ret vildt at jeg skulle have brugt så meget strøm. Ejeren af huset fastholder at der ikke er nóget galt med måleren. har jeg mulighed for at få tjekket den ?
  jeg mener selv at jeg gør en masse for at spare på strømmen. der er fjernvarme i lejligheden, jeg har 1 tv ingen radio sparepærre i alle lamper.
  hilsen Pernille

  • Casper Minding 26. januar 2017 af 11:41- Svar

   Hej Pernille,

   Tak for din besked.

   Ved indflytning sker der typisk det, at du i en periode vil blive afregnet efter det forbrugsmønster som tidligere beboer har haft på adressen.

   Jeg vil derfor anbefale dig over den næste måneds tid, at aflæse din elmåler 4 gange og selvfølgelig få noteret de tal du aflæser. Herefter kontakter du dit energiselskab og får dit aconto-forbrug tilpasset så det matcher din aflæsning.

   Håber at du kan bruge mit råd. Skriv endelig retur hvis du har spørgsmål hertil.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 58. Lissi 27. januar 2017 af 15:41- Svar

  Dit postnr.- 6700
  Antal m2 din bolig er -190 m2
  Hvor mange personer der er i husstanden – 3 voksne og3 børn
  Om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe – Vi har fjernvarme
  Hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh – I 2016 har vi brugt 4160 kWh

  • Casper Minding 3. februar 2017 af 09:43- Svar

   Hej Lissi,

   Sikke en dejlig stor familie:)

   Med jeres boligsituation burde i bruge lige knap 6.000 kWh/år. Altså er i væsentligt under det gennemsnitlige elforbrug for jeres husstand. Stor ros til alle!

   Og god weekend herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 59. Peter 27. januar 2017 af 18:42- Svar

  3700 Rønne
  Hus på 130m2. 2 voksne og 1 barn. Årligt forbrug 7200 kr.

  • Casper Minding 3. februar 2017 af 09:38- Svar

   Hej Peter,

   Tak for din besked.

   I bruger faktisk under gennemsnittet for jeres type bolig, som er knap 4.000 kWh/år (8.000 kr. med en elpris på 2 kr)

   Flot;)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 60. Tobias 29. januar 2017 af 16:22- Svar

  Hi Casper

  Vi er 2 guttere der skal flytte ind i en lejlighed i Valby, 70 m2, nu 1.3.17. Lejligheden bliver sat fint i stand og der er thermoruder, men eneste ting der driller os lidt er, at der er el-radiatorer overalt, dvs. det er el som vi skal betale for og ikke fjernvarme eller lign. Har du et godt bud på hvad vi kan forvente prisen for EL vil være pr. måned, hvis vi også skal indregne til varme udover almindelig forbrug?

  På forhånd tak..

  • Casper Minding 3. februar 2017 af 09:33- Svar

   Hej Tobias,

   Tak for din besked.

   Og tillykke med lejligheden – det lyder fedt. Bortset fra elvarmen!

   Det lyder som om at lejligheden er isoleret godt, hvilket hjælper på jeres energitab.

   Det er for svært at komme med et bud på hvad i kan forvente af strømforbrug. Så jeg vil i stedet komme med et par tips. Placer altid radiatoren under et vindue. Så undgår i, at den kolde luft fra vinduet trækker ind i rummet (kuldenedfald). Og så bør jeres møbler ikke stå foran radiatoren, da det forringer fordelingen af varme ud i rummet og giver et større elforbrug.

   Igen tillykke med lejligheden:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 61. Anders Mikkelsen 31. januar 2017 af 09:55- Svar

  Hej
  Vi er 2 børn og 2 voksen i en villa på 190m2 og 70m2 opvarmet kælder. huset er totalrenoveret, med modernet isolering. vi har skiftet alle lyskilder til led og huset er opvarmet med gulvvarme fra en varmepumpe. varmepumpen er fra 2010.
  Vi er ikke så gode til at slukke div. apparater på stikkontakten, men tv og radio er Maks tændt 2 timer om dagen.
  Vi bruger 9000kwh/år hvilket føles højt. Hvad siger i?
  Venligst Anders Mikkelsen
  Barresøvej 9
  3540 Lynge

  • Casper Minding 3. februar 2017 af 09:21- Svar

   Hej Anders,

   Tak for din besked.

   Hvis man kigger på jeres forbrugssituation alene, uden varmepumpen, bør det være omkring 5.500 kWh/år. Det er svært at komme med at præcist bud på jeres varmepumpe, men mit bud vil være, at den bruger 2-3.000 kWh/år.

   Alt i alt vil jeg dog sige, at med den indsats i har gjort virker det ikke til, at i kan spare på meget mere end jeres standby-forbrug. Men her kan der også være et par tusinde kWh at spare når i bor så mange.

   Jeg håber at du kan bruge mit svar til lidt – rigtig god weekend.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 62. Chuan 31. januar 2017 af 21:56- Svar

  Hej
  Jeg har lige fået en elregning på 5100kr for 7 måneder ca, da der skete en fejl for min sidste regning.
  Kan det passe med de 5100? Jeg bor i en et værelses lejlighed og har en elradiator.

  • Casper Minding 3. februar 2017 af 08:52- Svar

   Hej Chuan,

   Tak for din besked.

   Med en elpris på 2 kr. giver det ca. 4370 kWh/år. Alt afhængig af hvor meget du bruger din elradiator og hvor meget varme den leverer, lyder det ikke usandsynligt. Dog højt!

   En elradiator er den dyreste varmekilde så min anbefaling vil klart være at finde et alternativ hvis det er muligt.

   God fredag.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 63. martin 2. februar 2017 af 10:17- Svar

  Jeg har boet 2,5 år i min lejlighed.
  Lejligheden er ca 86 kvm. og 2,5 år gammel.

  Mit forbrug ligger på 3565 KwH i 2016, er det ikke relativt højt?!

  Postnr. 2300
  86 kvm. lejlighed
  1 person i husstanden

  • Casper Minding 3. februar 2017 af 08:39- Svar

   Hej Martin,

   Tak for din besked.

   Jo, det lyder en anelse for højt. Som udgangspunkt bør dit elforbrug være lige omkring 2.000 kWh/år.

   God fredag.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 64. S 3. februar 2017 af 10:27- Svar

  Hej Casper.

  Jeg bor i en lejlighed på 55 m2, og er flyttet ind her i januar. Min veninde, der boede her før, har været meget frustreret over de høje regninger hun har fået fra DONG, og jeg vil nu gerne sikre mig, at det ikke sker for mig.
  Når jeg ringer til dem, fortæller de mig at mit forventede forbrug er på 1.024 kWh/år, men efter at have installeret deres app, og lavet nogle målinger, fortæller app’en mig, at mit forventede forbrug vil være på 2.550 kWh/år, hvilket jeg ikke forstår. Jeg har ikke et tv, musikanlæg eller noget andet der sluger en masse el. Jeg har et køleskab med fryser, som er energimærke A, så jeg ved ikke hvordan jeg skal skære ned, medmindre jeg skal gå rundt i mørke og leve af dåsemad.

  De bedste hilsner S

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 15:00- Svar

   Hej Simone,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 65. Michael Højgaard Jensen 5. februar 2017 af 11:30- Svar

  Jeg har lige fået en regning fra Ewii, der dækker fra 30.11.2016 – 31.12.2016, der lyder på 5101,84 kr.
  Vi skal have brugt 3252kWh på en måned.
  Vi er 2 voksne, der bor i et hus på 140 kvadratmeter, vi arbejder begge og er derfor ikke hjemme meget af dagen, vi har en vandvarmer.
  Ud over det har jeg lige betalt en ekstra regning på 15.000 for en måned siden, fordi som Ewii siger, så har de lavet en fejl med deres opkrævninger da de skiftede fra navn fra Tre-For til Ewii.
  Jeg har prøvet at tale med dem, men de mener absolut ikke at det er nogen fejl hos dem.

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 15:00- Svar

   Hej Michael,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 66. Erling 11. februar 2017 af 13:09- Svar

  hej skal jeg skrive her for at få tjekket vores elforbru?

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 15:00- Svar

   Hej Erling,

   Ja, du er meget velkommen til at skrive dine oplysninger her. Så skal jeg tage et kig på dit elforbrug.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 67. Heidi Kirkegaard Sørensen 11. februar 2017 af 14:35- Svar

  1 voksen, 2 børn – i alderen 12-16 år.
  Postnr. 4653
  104 m2. -rækkehus, 2 etager.
  SEAS, som elforsyner.
  Årligt forbrug: ca. 2400 – 2600 kWh.
  Pris, årligt: ca. 5500-6000 kr.
  (Derudover betales opvarmning til DONG, gasfyr, årligt, ca. kr. 6300 kr. Forbrug, ca. 740-750 m3.)
  Virker det ikke rimeligt fornuftigt?
  Med venlig hilsen
  Heidi Kirkegaard Sørensen

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:59- Svar

   Hej Heidi,

   Nu fandt jeg din besked. Og tak for den!

   Jeres elforbrug virker super fornuftigt. Når jeg kører din data igennem vores tal kan jeg se, at en gns. husstand tilsvarende jeres vil bruge omkring 2.950 kWh/år.

   Bruger i kun omkring 2.500 kWh er det virkelig god (el)forbrugsstil i har gang i. Fortsæt endelig med det:)

   Rigtig god dag herfra!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 68. Flemming 11. februar 2017 af 15:21- Svar

  Vi bruger 12000 kWh er 2 voksne og 2 børn under 10, har 123 kvm stort hus + 40 i kælder. Vi har jord varme som eneste varmekilde
  Vh
  Flemming

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:59- Svar

   Hej Flemming,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 69. Leif Hühne 11. februar 2017 af 17:38- Svar

  2650 i Hvidovre
  190 m2
  3 personer
  Huset er opvarmet med gas
  årligt forbrug 5292 Kwh

  Mvh. Leif

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:58- Svar

   Hej Leif,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 70. Dorte 13. februar 2017 af 12:32- Svar

  Jeg er flyttet i min nye 2 værelses lejelejlighed d. 1. oktober. 2016

  Jeg bor alene på 77 kvm i postnummer 4600 og her er fjernvarme. Jeg bruger ca 280 kwh pr måned.
  Hvis jeg ikke er hjemme, kan jeg se, at jeg bruger 4,43 kwh pr dag. Så har jeg slukket for alt og det er kun køl/frys, der er tændt.

  Tidligere boede jeg i en 3 værelses på 86 kvm, hvor min datter også boede der. Her brugte vi kun 74kwh pr. måned.

  Jeg synes, at det er meget strøm, jeg bruger alene. Hvordan får jeg tjekket og boligselskabets udendørslamper kører ind over?
  Mvh Dorte

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:58- Svar

   Hej Dorte,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 71. Erling 14. februar 2017 af 20:45- Svar

  hej
  Vi har et parcelhus på 128kvm fra77 med el varme og brændeovn og et genvex anlæg
  Vi bruger ca2000kvm på mnd er det ikke meget ?
  Mvh Erling

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:58- Svar

   Hej Erling,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 72. Lasse 16. februar 2017 af 15:25- Svar

  Hej,
  Bor i en 73 kvm. Uden vaskemaskine tørretumbler etc. Vi er 2 personer. Er det normalt at bruge 600 kWh / 1271 kr månedligt ?

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:57- Svar

   Hej Lasse,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Skiftenergi.dk

 73. Chanje 20. februar 2017 af 18:02- Svar

  Postnr: 2650
  85m2 din bolig
  2 personer i husstanden.
  Radiatører, gamle gasfyre, opvaskemaskin, vaskemaskin, 10 år gamle køleskabet, gamle flat screen, gamle komfur.
  2015 læsning – 2976kWh, 2016 årlig elregning 2940kWh, 2017 læsning 3212kWh. Er det noget jeg skal bekymre mig om?

  • Casper Minding 21. februar 2017 af 14:57- Svar

   Hej Chanje,

   Tak for din besked omkring tjek af dit elforbrug.

   Jeg er ked af mit sene svar, men vi har haft en udskiftning af vores kommentarsystem på Skiftenergi.dk. I den forbindelse kan jeg kun se at du har skrevet en kommentar, men ikke selve din besked.

   Dog vil jeg stadig gerne kigge det igennem for at se om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet.

   Hvis du skriver en kommentar på nedenstående link, med dit postnr., antal m2 din bolig er, hvor mange personer der er i husstanden, om du EVT. har elvarme, elvandvarmer eller varmepumpe og hvor stor en årlig elregning du har – enten i kr. eller kWh, så skal jeg tjekke igennem asap og vende retur.

   Skriv kommentar her

   På forhånd tak.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding

 74. berit wenzel 25. februar 2017 af 11:43- Svar

  2 personer i andelsbolig 65 m2 med 15 m2 hems. 2 etager samt hems. 2 voksne personer.
  Ingen vaskemaskine. Opvaskemaskine samt 2 tv.
  2 mobilerne 2 i Pad samt computer der skal oplades
  Madlavning 3 gange om ugen. Alle dage i skole børnenes ferier.

  Håber på et svar

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:39- Svar

   Hej Berit,

   Tak for din mail.

   Med udgangspunkt i et gns. elforbrug for 65 m2 og 2 voksne, ja så bør jeres årlige elforbrug være lige omkring 2.200 kWh.

   Det håber jeg er tæt på jeres faktiske elforbrug:)

   Rigtig god torsdag herfra!

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 75. Jakob 28. februar 2017 af 10:39- Svar

  Hej

  Jeg får en regning på lidt over 3000 kr. om året for at bo i lejlighed på 65 kvadratmeter i postnr. 8000. Jeg bor for mig selv og har hverken opvasker, vaskemaskine eller tørretumbler.

  Jeg synes umiddelbart det er en rimelig regning for el. Hvad tænker du?

  På forhånd tak 🙂

  Vh. Jakob

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:37- Svar

   Hej Jakob,

   Det lyder smadder godt. Et gns. elforbrug for en lejlighed på 65 kvadratmeter og 1 voksen er på 1.670 kWh/år. Med en elpris på 2 kr/kWh giver det en årlig elregning på 3.340. Altså lidt højere end dit, men det er jo kun en god ting:)

   God torsdag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 76. Jesper Riisberg 28. februar 2017 af 11:40- Svar

  Hej Casper

  Er lidt bekymret for min elmåler.
  Den 13. december stod måleren på 0302588 og den 26. januar stod måleren på 0304084 det er en stigning på ca. 1500 kwh på blot 44 dage. Der er ikke elvarme i lejligheden og jeg er meget påpasselig med at slukke alt på kontakten inden jeg tager på arbejde. Hvad kan der være galt?

  • Postnr. : 6200 Aabenraa
  •Antal m2 : 78 m2
  •Hvor mange personer der er i husstanden: 1

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:35- Svar

   Hej Jesper,

   Ift. din boligsituation bør dit elforbrug være omkring 1.800 kWh/år. At du så er steget med 1.500 kWh på blot 44 dage, ja, det lyder jo helt urealistisk. Jeg vil anbefale dig at kontakte dit energiselskab og fortælle dem om forbrugsstigningen. Forhåbentligvis kan de se hvad der har gjort, at dit forbrug er steget så kraftigt.

   God torsdag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 77. Kristian Ditlev 28. februar 2017 af 11:52- Svar

  hej jeg hedder Kristian jeg bor i en to værelses men jeg bor alene jeg bor på 52 kravatmeter og jeg vil gerne vide hvor meget strøm jeg bruger

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:32- Svar

   Hej Kristian,

   Tak for din besked.

   Jeg kan ikke sige hvor meget strøm du bruger, men et gns. elforbrug for din type husstand er ca. 1.500 kWh eller en årlig elregning på 3.000 kr.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 78. Martin 28. februar 2017 af 12:31- Svar

  forbrug for år 2016

  kr 2770

  58m2 lejlighed, 2 værelser. 1 person. ingen vask eller tørretumbler i lejligheden.ingen el varme eller lign.

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:30- Svar

   Hej Martin,

   Tak for din besked.

   Dit elforbrug lyder meget fornuftigt ift. gennemsnittet. En lignende husstand som din vil have et elforbrug på ca. 1.586 kWh eller 3.172 kr. pr. år. Jeg kan se at du bruger lidt under, så det er ret fornuftigt.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 79. Stefan Kristensen 28. februar 2017 af 20:36- Svar

  Hej Casper.

  Vi (min kæreste og jeg), bor i et 147 KVM. ét-plans hus, fra 2014.
  Vi har derfor genveks og jordvarme.
  Vi betalte omkring 8000 kr for strøm i år 2016.
  Men fra Oktober 2016 gik kW. pr. måned fra 400, til 800 til 1600, i henholdsvis oktober – november – december.
  i januar 2017 blev der målt et forbrug på 1917 KW for januar alene.
  Hvad kan dette skyldes?
  Vi har kun ét fjernsyn, og en computer, og temperatuen altid meget lav indendøres.

  Min opfattelse er at vi ikke bruger meget el, mht. tændte lamper, tv osv.
  – hvad tænker du ?

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:28- Svar

   Hej Stefan,

   Tak for din besked.

   Indtil at jeres elforbrug er begyndt at stige lyder det egentlig ret fornuftigt.

   Først vil jeg sige, at især elforbruget til jordvarme er meget individuel fra bolig til bolig. Det jeg kan komme frem til er, at jeres bør have et årligt forbrug på ca. 3.600 kWh.

   Oveni har jeg estimeret et forbrug på 400 kWh til jeres genveks og yderligere 4.000 kWh til almindeligt forbrug. I alt bliver det ca. 4.400 kWh, eller 8.800 med en elpris på 2 kr.

   Det er ikke langt fra jeres elregning i 2016. Hertil skal jeg sige, at ovenstående blot er cirka tal og at det sagtens kan være, at jeres varmepumpe bruger mindre strøm end hvad jeg har beregnet.

   Dog lyder selve stigningen i januar fuldstændig absurd. Min anbefaling vil være, at kontakte jeres energiselskab og fortælle omkring den pludselige stigning i jeres forbrug. Er i heldige får i sendt en energirådgiver ud som måske kan finde grunden. Det tænker jeg vil være den bedste løsning for jer.

   Jeg håber at i finder en løsning.

   God torsdag herfra.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding,
   Stifter, Skiftenergi.dk

 80. Johnny Andersen 4. marts 2017 af 17:21- Svar

  2791 Dragør række hus 140 M2 2 personer sidste 12 mdr 3300 Kw
  Mvh Johnny Andersen
  737@webspeed.dk

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 14:02- Svar

   Hej Johnny,

   Tak for din besked.

   Ift. et gennemsnitligt elforbrug for jeres størrelse bolig samt antal beboer, burde jeres elforbrug være lige omkring 3.900 kWh.

   Altså er i omkring 600 kWh under gennemsnittet.

   God forbrugsstil:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 81. Rasmus Johannesen 6. marts 2017 af 16:46- Svar

  Hej, jeg bor med min kæreste i en lejlighed på 82m2, bor i 7700 Thisted, vi har ikke elvarme eller noget og har en årlig elregningen på lige godt 5.600 men har her ved opgørelsen fået en ekstra regning på 2.353, lyder det normalt eller?

  • Casper Minding 9. marts 2017 af 13:56- Svar

   Hej Rasmus,

   Tak for din besked. Det lyder højt!

   Ift. en gns. lejlighed på 82m2 med 2 voksne burde jeres elforbrug være omkring 2.400 kWh. Med en elpris på 2 kr/kWh giver det en elregning på 4.800 kr/år.

   Så vidt jeg kan forstå løb jeres sidste op i knap 8.000 kr., hvilket må siges at være godt over gennemsnittet.

   Jeg sender dig lige en mail for sig. Her kan du give mig adgang til dit elforbrug – måske der er nogle udsving at se.

   Vi skrives:)

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

 82. Jesper Cortes 18. marts 2017 af 12:35- Svar

  Hej Casper
  Bor i en elopvarmet andelsbolig på 125m2. Har varmepumpe ( Cubværdi 5). bor her alene.
  Har vaskemaskine, opvaskemaskine, tv + tv-boks, robotstøvsuger. Varmvandsbeholder.
  GASEL har lige sendt mig en opgørelse på 8400kr. Har tidligere indbetalt 9800kr.a conto. For perioden 18/7 16- 30/4 17. Er det ikke ret meget?
  Venlig hilsen
  Jesper

  • Casper Minding 21. marts 2017 af 12:45- Svar

   Hej Jesper,

   Tak for din besked.

   Et tilsvarende gns. elforbrug for din type husstand (eks. varmepumpe) vil være omkring 2.850 kWh/år. Hertil kommer elforbruget til din varmepumpe – hvilket er svært at vurdere, men et bud ift. størrelsen på din bolig er, at den bruger 3-5.000 kWh/år.

   Mit bud er, at dit årlige elforbrug bør være omkring 5.850 – 7.850 kWh/år. Med din seneste elregning på 9,3 måned, og en pris på 8.400 kr., vil jeg estimere din årlige elregning til 4.926 kWh – med en elpris på 2,2 kr/kWh. Altså lader det til, at dit elforbrug er under et gns. årligt elforbrug.

   Jeg vil dog tilføje, at det er en meget overfladisk beregning, men ud fra denne lader det ikke til, at dit elforbrug er meget over gennemsnittet.

   De bedste hilsner,
   Casper Minding
   Stifter, Skiftenergi.dk

Læg en kommentar